Social Media
  • RSS feed
  • Twitter
  • LinkedIn
 

Blog


1 van de meer dan 1 miljoen ZZP-ers

ZZP Blog KVK Nederland ondernemer ondernemen startende ondernemer meer dan 1 miljoen

1 van de meer dan 1 miljoen ZZP-ers in Nederland

Dat ben ik. Dat wil zeggen, dat is een van de vele dingen die mij omschrijft. Naast mij zijn er nog meer dan 1 miljoen ZZP-ers in Nederland. Allen ondernemer en allen uniek binnen hun eigen vakgebied.
In deze blog, mijn eerste blog, wil ik jullie laten kennis maken met mijn weg naar het ondernemerschap en met mij als ondernemer.
Ik geloof dat de persoon achter de onderneming van grote invloed is op wat jouw bedrijf onderscheidt van een ander. En een van de mede doorslaggevende redenen is voor een potentiële klant om met jou wel of niet in zee te gaan. Wat onderscheidt jou van andere ondernemers? Wat zijn jouw Unique Selling Points? Eén daarvan ben jij als ondernemer!

Van in dienst naar ZZP-er

Een van mijn eigenschappen is loyaliteit. Lange tijd ben ik tot in het uiterste loyaal gebleven aan mijn werkgever. Tot het punt waarop ik de loyaliteit aan mijzelf verloren was. Om oprecht loyaal aan een ander of een werkgever te kunnen zijn, dien je loyaal aan jezelf te blijven. Als je jezelf verliest dan kan je er ook niet ten volste voor een ander zijn, dat gaat vroeg of laat wringen.
En zo ook bij mij. Tijd voor een oplossing. En deze lag niet meer bij deze werkgever. Dus op zoek naar een nieuwe baan en dat was eind 2012 geen makkelijke opgave op de toen krappe arbeidsmarkt. Wat dan?
Een eigen baan creëren! Als de ideale baan er niet is, is hij dan te maken? Vast wel.
Tijd voor onderzoek. Onderzoek naar mijn wensen en onderzoek naar de aansluiting van deze wensen op de markt. Waar krijg ik energie van en waar ben ik goed in?

Planning en organisatie, dienstbaar zijn aan de ander, blijven leren en ontwikkelen, persoonlijke aandacht, creativiteit, breed inzetbaar zijn en ontmoeten van nieuwe mensen. Allen elementen welke belangrijk voor mij zijn als persoon en daarmee in mijn werk. Voor mij was het delen van mijn zoektocht essentieel voor het ontdekken van mogelijkheden. Ik kwam in gesprek met een ondernemer. Een zelfstandig ondernemer die vast liep in haar werkzaamheden binnen de onderneming. Het werd teveel om in haar eentje zowel de uitvoerende werkzaamheden als de werkzaamheden op kantoor te combineren. Om te kunnen blijven groeien was er hulp nodig. Eén grote maar…. Ze wilde absoluut geen personeel in dienst nemen.

Van start met mijn onderneming

“Wat jij nodig hebt is een freelance officemanager!” zei ik na een week. “Iemand die breed inzetbaar is naar behoefte van jouw onderneming en daarmee jou als ondernemer.”
En zo startte ik op 1 januari 2013 onder de naam Be Organizzed met mijn eerste klant op zak. In de afgelopen 4,5 jaar als ondernemer heb ik ontzettend veel geleerd en is mijn kennis enorm gegroeid. Ondernemerschap vraagt om constante ontwikkeling om mee te groeien met de markt, met jouw markt. Mijn persoonlijke ontwikkeling, en ontwikkeling als ondernemer heeft mij gebracht dat ik met trots naar mijn bedrijf kan kijken. Dat ik loyaal ben aan mijn bedrijf en vanuit deze positie vertrouwen heb in het aangaan van nieuwe contacten en op zoek te zijn naar andere ondernemers. Ondernemers die net als ik zich realiseren dat ondernemerschap niet iets is wat je alleen doet. Je kunt niet alles alleen, en je hoeft niet alles alleen te doen. Meer hierover in mijn volgende blog; ‘Jij als ondernemer’.

Ik als ondernemer

Maar eerst nog even zoals ik in het begin van deze blog heb beloofd; ‘wie ben ik als ondernemer?’.
Mijn gedrevenheid komt voort uit er voor een ander willen zijn. De ander willen helpen gecombineerd met mijn niet te ontkennen perfectionisme. Ik geef niet graag op en denk in mogelijkheden en oplossingen. Naast dat ik de meest uiteenlopende werkzaamheden uit handen neem voor ondernemers denk ik ook graag met de ondernemer mee. Hierbij geloof ik dat contact met de ondernemer belangrijk is om achter de visie van een onderneming te komen. Deze visie van de ondernemer en daarmee de onderneming en de bestaande hulpvraag zijn de basis voor het uitvoeren van mijn werk. Een ondernemer moet het gevoel hebben dat ik dezelfde loyaliteit heb voor het bedrijf als wanneer ik in dienst zou zijn. Met de flexibele inzet van een freelancer.

 

Ben jij ook een van de meer dan 1 miljoen ZZP-ers in Nederland? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Hoe kwam jij tot het nemen van de stap naar ondernemerschap? Waar ben je nu tevreden over en waar loop je tegenaan in je rol als ondernemer?

Laat even een berichtje achter wat je van de blog vindt en waar je als ondernemer meer over zou willen lezen.