Social Media
  • RSS feed
  • Twitter
  • LinkedIn
 

Blog


Jij als ondernemer

jij als ondernemer ondernemerschap zzp zelfstandig identteit

‘Jij als ondernemer’

Noem jij jezelf ondernemer? Bijvoorbeeld wanneer mensen vragen wat je doet?
Ons land telt vele ZZP-ers, meer dan 1 miljoen, zoals ik in mij vorige blog schreef. Allemaal individuen die de stap hebben gezet om voor zichzelf te beginnen. Ieder met zijn eigen achtergrond en eigen drijfveer.

Wanneer je van start gaat als zelfstandig ondernemer heb je de keuze gemaakt een bedrijf te beginnen. Om vanuit hier jouw diensten of producten aan te bieden. Ontstaan vanuit een droom, passie of bijvoorbeeld een uit de hand gelopen hobby. En met de keuze je bedrijf te starten maak je indirect ook de keuze om ondernemer te zijn. Stond jij daarbij stil toen je begon?

Wie ben ik als ondernemer?

Ondernemer; een individueel persoon die een bedrijf leidt en daarbij een financieel risico neemt (wikipedia). Het leiden van een bedrijf. Volgens mij een belangrijk punt om te benadrukken. Als we bijvoorbeeld kijken naar dienstverlenende ondernemers, hebben we het over ondernemers die diensten aanbieden welke ook in dienstverband uitgevoerd zouden kunnen worden. Nu voer je deze werkzaamheden als zelfstandig ondernemer uit. En je leidt niet deze diensten, je leidt een bedrijf welke deze diensten aanbiedt.

Wat is jouw identiteit als ondernemer? En komt deze overeen met de identiteit van jouw bedrijf? Welke principes en standaarden hanteer jij als ondernemer en zijn deze ook terug te zien in jouw onderneming?

identiteit jij als ondernemer ondernemerschap zelfstandig kvk

 

Deze identiteit is onderdeel van wat jou onderscheidt van andere ondernemers. Welke je in kunt zetten om jouw onderneming in de spotlights te zetten. Ondernemen gaat niet over het zelfstandig uitvoeren van jouw diensten. Ondernemen gaat over het leiden van jouw onderneming. En dat gaat verder dan factureren en het hebben van een website.
Het draait om je positie innemen op de markt en het actief promoten van je onderneming. Kansen zien en deze benutten, kansen creëren en implementeren.
Gaan staan voor jouw eigen bedrijf en daarmee naar buiten treden. Ik ben ondernemer en vanuit mijn onderneming heb ik jou dit te bieden!
En dit is wat het voor velen vaak spannend maakt en anders dan alleen je diensten aanbieden, uitvoeren en factureren.

Spannend? Jazeker! En toch is het voor het voortbestaan van jouw onderneming heel erg nodig. Waar moet je dan beginnen? Bij jezelf. Door jezelf in je rol als ondernemer goed te leren kennen. Welke kwaliteiten heb ik, wat heb ik nog te leren? Waar geloof ik in en welke waardes hanteer is?

Zelfstandig ondernemen doe je niet alleen

Je kunt alleen op zoek gaan naar deze antwoorden, of je kunt gaan sparren met collega’s. Collega’s? Ja! Je hebt er een heleboel! Wel meer dan 1 miljoen. Je bent niet alleen als ondernemer, al kan dat wel zo voelen. Zoek daarom andere ondernemers op, spar met elkaar, inspireer elkaar en leer van elkaar.
Zie wat je wellicht beter uit handen kan geven aan werk voor je eigen onderneming . Nog een manier om je niet alleen te voelen in je ondernemerschap. En het levert je bovendien tijd op. Tijd die je kunt besteden aan declarabele uren.

Behoefte om eens te sparren? Laten we samen een koffie afspraak plannen!